چگونه دف را در دست بگیریم ؟

محتوای جدول

چگونه دف را در دست بگیریم ؟ + بهترین روش

مانند هر ساز ديگری از سازهای کوبه ای  ابتدا هنرجو در جلسات اوليه با تئوری موسيقی و نت خوانی به صورت ساده آشنا شده سپس چگونه دف را دست بگیریم  و انواع ضربه هاي مورد استفاده در دف را مي آموزد و بتدريج با انجام تمرين ها با ريتم های مختلف و تكنيك هاي مختلف دف نوازی آشنا شده. و آموزشمان تکمیل می شود.

چگونه دف را دست بگیریم

اولین قدم برای یادگیری دف ، آشنایی با قسمت های مختلف آن می باشد. پنج قسمت اصلی تشکیل دهنده ساز دف عبارتند از : ” کمانه ، انگشتی ، پوست ، گل میخ ها ، حلقه ها “خرید ساز دف

بعد از یادگرفتن قسمت های مختلف این ساز حالا نوبت می رسد به نحوه گرفتن دف . نکات بسیار مهمی در هنگام گرفتن دف وجود دارد ، برای مثال چند نمونه سوال هایی که می تواند برای شما پیش بیاید :

  • آیا باید هنگام نواختن دف به صندلی تکیه داد یا خیر؟
  • نوازنده چپ دست باید چطور ساز را در دست بگیرد و نوازنده راست دست چطور؟
  • نحوه گرفتن شستی دف چه صورت است؟
  • و مهمتر که همه تقسیم بندی وزن دف روی هر دو دست، وارد کنیم تا در استفاده طولانی مدت آسیبی به ما وارد نشود

تخفیف ویژه خرید از سایت ایران پرکاشن-min (1)

بيشتر بخوانيد : ریتم‌های شاد دف

با محصولات ایران پرکاشن آشنا شوید.

اگر قصد نواختن دف و یادگیری آن را دارید پر اهمیت ترین قدم شما خرید دف خوب است. ساز دفی که انتخاب می کنید نیاز است که دارای بالاترین کیفیت در طراحی کمانه، جنس مقاوم چوب کمانه، وزن بسیار پایین ساز، جنس مناسب پوست برای خروجی صدای بهتر و … باشد.

ساز دف ایران پرکاشن ادعا می کند فوق سبک ترین دف موجود در بازار ایران است و بالاترین کیفیت کمانه و پوست را دارا می باشد. برای اطلاعات بیشتر بر روی دکمه زیر کلیک کنید.


اطلاعات بیشتر

ساز دف يكي از سازهايي است كه فيزيك بدني در آن اهميتي ويژه دارد.جنسيت دريادگيري آن اهميتي ندارد. سن مناسب براي شروع اين ساز حدوداً9 سالگيست زيرا در اين سنن عموماً بدن به مقداري از رشد رسيده كه از عهده نواختن اين ساز بر آيد هرچند ممكن است فردي در سن 7 سالگي داراي جثه بزرگتري نسبت به يك فرد 9 ساله باشد بطور كلي يادگيري اين ساز براي كودكان ريز نقش و با قدرت بدني كم و افراد سالمند بامشكلات فيزيكي (خصوصاً در ناحيه دست ها)، كه از ضعف و عدم انعطاف پذيري بدن رنج مي برند توصيه نمي شود زيرا بخاطر فيزيك خاص شان ممكن است در نواختن اين ساز دچار مشكل شوند. ياد آوري اين نكته ضروريست كه قدرت بدني لزوماً با بزرگي جثه در ارتباط نيست و عوامل ديگري نظير توارث و ذهن درآن نقش مهمي ايفا مي كنند.دانستن اين نكته خصوصاً براي خانم هايي كه بخاطر كوچكي و لاغري دست هايشان در يادگيري اين ساز ترديد دارند ضروريست زيرا همانطور كه اشاره شد كوچكي و لاغري دست ها  ملاك اساسي براي انتخاب نكردن اين ساز بشمار نمي آيد و ممكن است فردي با دست هاي لاغر يا ظريف از توان و استقامت عضلاني مناسبي براي يادگيري اين ساز برخوردار باشد. خرید ساز دف

به افرادي كه داراي مشكلات فيزيكي از قبيل آرتروز و مشكلات دست هستند يادگيري اين ساز توصيه نمي شود.در بسياري از موارد ديده شده حتي افرادي كه دست هاي نسبتاً ضعيف تري نسبت به ديگران دارند در طول فرآيند يادگيري با انجام تمرين هاي صحيح ورزشي و تمرين هاي اجرايي سازشان بتدريج قدرت دست هايشان بالا رفته و به سطح استاندارد رسيده است. يادآوري اين نكته ضروريست كه خوشبختانه امروزه دف هايي با اندازه و وزن بسيار كم مخصوص كودكان ، نوجوانان وخانمها در فروشگاه هاي فروش لوازم موسيقي عرضه مي شود كه اين امكان را براي افراد علاقمند به يادگيري اين ساز كه ازلحاظ فيزيكي در سطح پاييني براي يادگيري آن قرار دارند فرآهم نموده تا بتوانند با استفاده از اين مدل ها به يادگيري اين ساز بپردازند. خرید ساز دف

Photo ایران پرکاشن

بيشتر بخوانيد : بهترین آموزشگاه ساز دف تهران

نکات مهم حرکت تم :

– انگشتان دست شما باید به هم چسبیده باشد و سعی کنید در هنگام اجرای این حرکت از هم دیگر فاصله نداشته باشند.

– انگشتان دست شما صاف قرار گرفته باشد و به صورت خمیده به ساز ضربه نزنید تا صدای بهتری از ساز تولید شود.

– دقت نمایید بعد از اجرای حرکت تم در دف به هیچ عنوان دست خود را به ساز نچسبانید و بلافاصله بعد از وارد کردن ضربه کف دست از پوسته دف فاصله بگیرد تا صدای حاصل از ساز نمایان شود.

– همانطور که گفته شد شاخصه ضربه تم صدای بم آن می باشد که باید به این موضوع توجه کنید که ضربات شما صدای بم تری از ساز تولید نمایند.

دوستان عزیز برای اجرای درست حرکت تم  به نکات بالا دقت کنید . حتما در هنگام اجرا سعی کنید جلوی آینه تمرین نمایید. بعد از اینکه این حرکت را به خوبی یاد گرفته اید به سراغ آموزش ضربه راست در دف بروید .

ضربه تم و بک از ضربات پایه ای ساز دف به حساب می آیند و جزء اولین ضربه هایی هستند که شما در آموزش دف یاد می گیرید. به عنوان یادآوری علامت ضربه تم  و علامت ضربه بک  می باشد که به ضربه بک ، ضربه کناره نیز می گویند.

آموزش ضربه چپ در دف

تا الان ضرباتی که یاد گرفتید با دست راست اجرا می شدند اما این ضربه با دست چپ اجرا می شود ( البته این حالت برای افراد راست دست می باشد و می تواند برای افراد چپ دست معکوس شود).
علامت ضربه چپ  می باشد که در سیستم نت نویسی تک خطی که ما استفاده می کنیم بصورت واضح روی نت قرار می گیرد و بیانگر اجرای ضربه چپ می باشد.

اهمیت گرم کردن دست‌ها قبل از نوازندگی

گرم کردن دست‌ها قبل از نوازندگی نقش بسیار مهمی در جلوگیری از آسیب و افزایش کارایی نوازنده ایفا می‌کند. تمرین‌های گرم کردن شامل حرکات ساده‌ای است که می‌تواند جریان خون را در دست‌ها افزایش داده و عضلات را برای نواختن آماده کند. انجام این تمرینات نه تنها از آسیب‌های احتمالی جلوگیری می‌کند بلکه انعطاف‌پذیری و سرعت حرکت دست‌ها را نیز بهبود می‌بخشد.

علاوه براین، گرم کردن دست‌ها به نوازندگان کمک می‌کند تا تمرکز بهتری داشته باشند و با اطمینان بیشتری نوازندگی کنند. حرکات کششی ملایم و ماساژ دادن عضلات دست‌ها می‌تواند به کاهش تنش و خستگی ناشی از تمرین‌های طولانی مدت کمک کند. با انجام منظم این تمرینات، نوازندگان می‌توانند از آسیب‌های ناشی از تکرار حرکات و فشار زیاد جلوگیری کنند و به بهبود کیفیت نواختن خود کمک کنند.

تکنیک‌های پیشرفته نگه‌داشتن دف در محیط حرفه‌ای

پس از تسلط بر روش‌های پایه‌ای نگه‌داشتن دف، نوازندگان می‌توانند به تکنیک‌های فوق‌العاده و جالب‌تری مانند تغییر موقعیت دست‌ها در حین نوازندگی بپردازند. این تکنیک‌ها شامل جابجایی‌های شگفت‌انگیز و دقیق دست‌ها و استفاده از انگشتان برای ایجاد صداهای دیوانه‌وار است. با تمرین فوت و تسلط بر این تکنیک‌ها، نوازندگان می‌توانند دامنه صدایی عجیب و غریب‌تری ایجاد کنند و توانایی اجرای قطعات درهم‌تنیده‌تری را بدست آورند.

این تکنیک‌های پیشرفته نیازمند هماهنگی دقیق بین دست‌ها و تمرکز دو سها است. برای مثال، تغییر سریع موقعیت دست‌ها می‌تواند به ایجاد الگوهای ریتمیک شگفت‌انگیزتر کمک کند و استفاده از انگشتان به صورت جداگانه می‌تواند تنوع صدایی بیشتری ایجاد کند. نوازندگان حرفه‌ای با تمرین بی‌وقفه این تکنیک‌ها می‌توانند اجرای خود را به سطح بالاتری برسانند و توانایی‌های خود را در نواختن دف بهبود بخشند.

بيشتر بخوانيد : بهترین برند دف در سال 1403کدام است؟

Pair of dafs ایران پرکاشن

نکات مهم هنگام اجرای ضربه چپ دف

دقت کنید که ضربه چپ در دف نوازی جزء یکی از ضربات سخت این ساز می باشد و نیاز به تکرار و تمرین زیاد دارد. شاید در روزهای اول ، هنگام اجرا نتوانید صدای خوبی از ساز تولید کنید و یا در هنگام اجرای این ضربه ، ساز از دستتان در برود و … . اصلا نگران نباشید چون همانطور که گفتیم اجرای درست این حرکت در روزهای ابتدایی کمی زمان بر است و نیاز به تکرار و تمرین دارد و بعد از چند روز تمرین ، رفته رفته به اجرای بهتر و مناسب تر از این حرکت می رسید، بنابراین اصلا نگران نباشید و فقط کمی صبر و حوصله به خرج دهید تا به نقطه مورد نظر برسید.

نکات مهم زیر را هنگام اجرای ضربه چپ در دف رعایت کنید تا از اشتباهات رایج هنرجویان بپرهیزید:

  • بهتر است در هنگام اجرای ضربه چپ، تمامی انگشتان به صفحه چسبیده باشد و هیچ فضای خالی بین انگشتان و صفحه دف قرار نگیرد. (این موضوع برای شروع پر اهمیت می باشد و زمانی که در نوازندگی مهارت پیدا کردید می توانید با حالت های دیگر نیز ضربه چپ قوی اجرا کنید).
  • در هنگام اجرای این ضربه تا جایی که می توانید مچ دست را از صفحه ساز فاصله دهید و سپس ضربه بزنید تا صدای مناسب و قوی تری از ساز تولید شود.
  • بعد از اجرای این حرکت ، حتما سریعا انگشتان خود را از پوسته دف جدا کنید تا صدای دف گرفته و یا در اصطلاح خفه نشود.
  • در هنگام تمرین ضربه چپ دف ، یادتان باشد که ساز را با دست دیگرتان نگه نداشته باشید! فقط شست دست باید به ساز تکیه داده شود.

انگشت شست باید بصورت خمیده و مانند یک انبر دف را بگیرد. از باز کردن انگشت شست خود داری کنید زیرا در درجه اول به صفحه پوست دف برخورد می کند و صدای ساز را خفه می کند و علاوه بر آن در حالت خمیده می توانید تسلط بالاتری روی نگه داشتن دف داشته باشید.

  • انگشت اشاره در هنگام اجرای این ضربه حکم نگه دارنده ساز را دارد و ضربه ای به ساز وارد نمی کند.

همانطور که در بالاتر گفته شد این ضربه جزء ضربات سخت در دف نوازی می باشد و باید برای اجرای درست این حرکت ، تمرین و تکرار روزانه داشته باشید. سعی کنید زمان های تمرینی خود را به قسمت های کوچکتری تبدیل کنید تا بازدهی بیشتری داشته باشید. برای مثال به جای 1 ساعت تمرین پشت سر هم ، آن را به دو زمان نیم ساعته تقسیم کنید مثلا نیم ساعت صبح و نیم ساعت بعد از ظهر.

نتیجه‌گیری

در دست گرفتن صحیح دف و توجه به وضعیت بدن در حین نوازندگی، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. این عوامل نه تنها به بهبود کیفیت صدا کمک می‌کنند بلکه از بروز آسیب‌های فیزیکی جلوگیری می‌کنند. با رعایت این نکات، نوازندگان می‌توانند تجربه‌ای بهتر و پربارتر از نوازندگی دف داشته باشند و به پیشرفت سریع‌تری دست یابند.

حفظ سلامت فیزیکی و راحتی در نوازندگی به تمرین‌های مداوم و موثر کمک می‌کند و انگیزه نوازنده را افزایش می‌دهد. با استفاده از تکنیک‌های صحیح و تمرین‌های مناسب، نوازندگان می‌توانند به بهترین شکل ممکن از ساز خود استفاده کنند و به توانایی‌های خود در نواختن دف افزوده کنند.

دسته‌بندی :

اشتراک گزاری :

مقالات مرتبط

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

جستجو ...

تجربه‌ای لذت بخش از نواختن

مشاوره و فروش

همین حالا با کارشناسان ایران پرکاشن تماس بگیرید

دسته بندی محصولات ایران پرکاشن

مشاوره رایگان خرید انواع پرکاشن بر اساس مهارت شما با مشاوره رایگان ایران پرکاشن